Om oss

I centrala Lund, på Bantorget 3, ligger bokförlaget Karavan. Förlaget startades hösten 2012 och ger i första hand ut en serie med populära reseguider. Karavan reseguider är personliga och inspirerande guider, skrivna av svenska författare som varit bosatta på de olika resmålen. Hittills finns 19 olika resmål i serien Karavan reseguider (inräknat de som ges ut under sommaren och hösten 2015).

Historiska Media är systerförlag till Karavan förlag. Förlagets främsta kännetecken är utgivningen av populärhistoriska och kulturhistoriska böcker. Ett par exempel på förlagets framgångar är Antony Beevors militärhistoriska böcker om andra världskriget och Åke Perssons & Thomas Oldrups underhållande och lärorika bok 101 historiska myter. Anna Lihammers fantastiska skildring Vikingatidens härskare blev utnämnd till Årets bok 2012 av nättidningen Svensk Historia, och hennes kriminalroman Medan mörkret faller blev prisad som Årets deckardebut 2014 av Svenska Deckarakademin.

Nordic Academic Press är ännu ett systerförlag till Karavan förlag. NAP samarbetar med svenska forskare främst inom humaniora och utgivningen har ofta ett akademiskt innehåll. Gemensamt för titlarna är de djupgående analyserna och de intressanta infallsvinklarna. Se gärna hemsidan för mer information kring utgivningen: www.nordicacademicpress.com

Historiska Media, med sina systerförlag, tillhör De oberoende som är en sammanslutning av tolv svenska förlag som står utanför de stora förlagsgrupperna. Syftet är att stärka de enskilda förlagens betydelse och verka för en bredd på den svenska bokmarknaden.