Författare

Här hittar du information om våra författare.

Högupplösta författarporträtt hittar du genom att gå in på pressinformationen Press » för respektive bok, alternativt genom att dubbelklicka på bilden så att den dyker upp i ett nytt fönster.

Författarporträtten är fria att använda i samband med redaktionell text. I övrigt ska förlaget kontaktas för godkännande före publicering. Fotografens namn ska alltid anges.

Amelie Andersson

Andersson, Amelie

Amelie Andersson är socionom och har arbetat med ungdomar och missbruksproblematik sedan början av 1990-talet. Hon bedriver bland annat utbildning i narkotikafrågor till olika yrkeskategorier som möter unga människor i sitt arbete. Amelie började sin yrkesbana med ett ungdomsprojekt på Rosengård i Malmö, där hon hjälpte unga utan sysselsättning och försörjning till en mer skälig  Läs mer »

Bild saknas

Bernabei, Tomasson

Tomasso Bernabei är manusförfattare för tv och facklitterär skribent. Han har en examen från Metropolitan University i London. Hans erfarenheter från TV ledde honm vidare till ett arbete med italienska matlagningsprogram, där han kom i kontakt med näringsfysiologi. I dag är han kostexpert i en italiensk simklubb och jobbar på en kokbok med recept för  Läs mer »

Bild saknas

Charles Clark

Professor Charles Clark är verksam som läkare i Storbritannien och en auktoritet inom diabetesforskningen. Han har skrivit flera storsäljande böcker om hälsa. Det här är den första av hans böcker som översatts till svenska. Maureen Clark har arbetat med hälsofrågor i många år och varit medförfattare till ett tjugotal böcker om hälsa och kostfrågor.

Bild saknas

Dickson, Adam

Adam Dickson skriver både skönlitteratur och facklitteratur och har varit träningsentusiast i hela sitt liv. År 2004 hamnade han på sjukhus efter att ha drabbats av två hjärninfarkter som ledde till att cirkulationen till benen skars av, vilket gjorde honom permanent funktionshindrad. Sedan dess har han deltagit i flera triathlon, aquathlon och en synnerligen ansträngande  Läs mer »

Anni Ellborg

Ellborg, Anni

Anni Ellborg (f 1979) är lärare i engelska, franska och svenska och arbetar för tillfället på en högstadieskola i Pedralbes. Hon har tidigare bott i Japan, Frankrike och England men trivs så bra i Barcelona att hon vill stanna. Fotograf: Karen Garcia

Bild saknas

James, Alexander

Alexander James är journalist och fotograf. Han började springa som tioåring och föredrar numera att hitta de mest inspirerande platserna i världen att springa på. Han har skrivit om resor, hälsa och kost för bland annat Times, Guardian, Esquire och Cosmopolitan och även medverkat i brittisk radio.  

Nina Jansdotter

Jansdotter, Nina

Nina Jansdotter bor i Lund och har en beteendevetenskaplig examen. Hon syns ofta i press som taleskvinna för frågor inom karriär och personlig utveckling samt sociala medier som hon numera brinner extra mycket för. Hon är en av dem som har störst nätverk på Facebook där hon väldigt aktivt kommunicerar med sina följare som många  Läs mer »

Bild saknas

Jones, Hugh

Hugh Jones blev sekreterare i Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) 1996 efter en karriär som maratonlöpare och sportjournalist. Han hävdar att han nått sina framgångar som löpare för att han brukade springa till och från skolan under större delen av 1960-talet. Han hade en karriär som maratonlöpare under hela 1980-talet, och vann  Läs mer »

Andreas Karlsson

Karlsson, Andreas

Andreas Karlsson är frilansjournalist och fotograf, i första hand för skandinavisk press. Han arbetar även som guide i Sydafrika och är specialutbildad som safariguide för södra Afrika. Under delar av året bor han i Kapstaden och har det som utgångspunkt för resor runtom på den afrikanska kontinenten. Andreas har även skrivit böckerna Sydafrikas historia (Historiska  Läs mer »

Mikael Krogerus

Mikael Krogerus

Mikael Krogerus, född 1976 i Stockholm, är finsk medborgare och uppväxt i Sverige och i Tyskland. Han studerade statsvetenskap vid Freie Universität i Berlin och fullbordade sina studier år 2003 på Kaospilotskolen i Danmark. Han började arbeta för ungdoms-tv-programmet Chat the Planet i New York och var från år 2005 redaktör på Neue Züricher Zeitungs  Läs mer »

Petra Månström

Månström, Petra

Petra Månström är journalist med inriktning på träning och hälsa. Hon har arbetat på Svenska Dagbladet sedan 2007 men skriver också för en rad andra tidningar. Sedan 2009 driver hon Maratonbloggen på SvD.se, en av landets största löparbloggar. Petra har fått flera utmärkelser – bland annat utsågs hon 2010 till en av årets främsta inspiratörer  Läs mer »

Beate Möller

Möller, Beate

Beate Möller bor i Stockholm. Beate har ett stort intresse för personlig utveckling. Det har lett till en coachutbildning. Utöver det har Beate en informatörs- och marknadsekonomisk utbildning. Hon är en driven person med ett starkt intresse för samhällsfrågor. Skriver regelbundet krönikor, och hon är medförfattare till boken Arbetslös men inte värdelös. Besök gärna Beate Möllers  Läs mer »

Peter Linde

Peter Linde

Peter Linde är född 1951 och docent i astronomi vid Lunds universitet. Som forskare har han använt några av de stora observatorierna i världen och som pionjär inom avancerad analys av astronomiska bilder har han medverkat i ett antal forskningsprojekt, framför allt avseende studier av de Magellanska molnen. Han har även medverkat vid utvecklingen av  Läs mer »

Bild saknas

Paul Cowcher

Löpningsexperten Paul Cowcher är personlig tränare. Han har sprungit ett stort antal maratonlopp och tränat många löpare till framgångar på olika distanser. Paul Cowcher är från början professionell dansare och har arbetat med hälsa och träning i mer än tio år. Han är utbildad instruktör och pilatestränare och har genomgått en lång rad kurser för  Läs mer »

Roman Tschäppeler

Roman Tschäppeler

Roman Tschäppeler, född 1978 i Bern i Schweiz, har arbetat på den schweiziska tankesmedjan BrainStore och grundade som tonåring ett kulturcentrum. År 2003 fullbordade han sina studier på Kaospilotskolen i Danmark och arbetade fram ett stort antal kokböcker åt en känd schweizisk kock, som han också är manager åt. År 2004 grundade han kommunikationsbyrån ”guzo”,  Läs mer »

Norman E Rosenthal

Rosenthal, Norman E

Dr. Norman E Rosenthal är en världsberömda psykiatriker och författare vars forskning för att beskriva årstidsbunden depression (SAD) och banbrytande användning av ljusterapi har hjälpt miljontals människor. Hans bok Transcendens undersöker värdet av transcendental meditation som teknik för läkning, hälsa och medvetande i vår moderna värld. Fotograf: Richard Greenhouse

Daniel Svanberg

Svanberg, Daniel

Daniel Svanberg är utbildad vid San Francisco State University med examen i filmproduktion och historia. Han flyttade till USA 1994 och bodde först i San Francisco och Boston. Sedan 2008 bor han i New York och jobbar som nyhetsproducent på TV-stationen ABC. Fotograf:  Ming Xue Webbsida: http://ettannatnewyork.blogspot.se/

Bild saknas

Weller, Stella

Stella Weller är utbildad sjuksköterska och yogainstruktör. Hon har undervisat i stresshantering för studenter i alla åldrar och varit verksam som yogainstruktör under många år. Hon har skrivit flera böcker om yoga.

Bild saknas

Wielinga, Remmert

Remmert Wielinga är född i Holland. Han har varit proffscyklist och deltagit i ett stort antal internationella tävlingar, bland annat Tour de France. Han vann holländska mästerskapen i tempo 1999. Under sin proffskarriär tävlade han för kända stall som Rabobank, Quick-Step och Saunier Duval, där han cyklade tillsammans med världsberömda idrottsmän. År 2003 vann Remmert  Läs mer »