Mitt Teneriffa

La Palma, La Gomera och El Hierro

Anna W Thorbjörnsson, Marko T Wramén

Kanarieöarna är svenskarnas mest populära resmål. Nu upplever öarna en andra guldålder.  Undvik charterträngseln längs sydkusten och upptäck istället ett sagolandskap med storslagen natur, välsmakande gastronomi och äventyr i många former. 

Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson har provsmakat, vandrat, simmat, cyklat kört, dykt och flugit och ger här mer än 200 personliga tips, rikt illustrerade med vackra bilder. Upptäck de små charmiga byarna på Teneriffa och de mycket underskattade tre små öarna El Hierro, La Gomera och La Palma där turisterna är färre, vandringen makalös och Atlanten klarare än någonsin – perfekt för dykning.

Guiden Mitt Teneriffa är sprängfylld med mer än 200 personliga tips utspridda över de fyra öarna och massor med vackra fotografier för inspiration. Här hittar du de genuina restaurangerna och barerna dit lokalbefolkningen går, stränderna och klippbaden där du slipper trängsel och McDonalds. Författarna har provgått de finaste vandringslederna, kört de vackraste bergsvägarna, snorklat och dykt där fiskarna är grannast, till och med skärmflugit från bergen.

Du får kunniga och unika tips om storslagna Teneriffas alla pärlor, den bästa dykningen och vandringen på El Hierro, hur du upplever vackra La Palma bäst och tips om spännande valskådning på La Gomera. Och mycket, mycket mer.

Ta chansen och upptäck det riktiga Kanarieöarna med sin makalöst vackra natur fullproppad med såväl äventyr som blommiga uteserveringar där man kan njuta av att bara vara. Du kommer knappt tro att det är samma öar som mest är kända för sin massturism. Men det genuina och äkta finns där, och väntar på att du ska upptäcka det. Med Mitt Teneriffa  i handen blir det ett underbart äventyr.

Om författarna

Anna W Thorbjörnsson

Anna W Thorbjörnsson

Anna W Thorbjörnsson är författare och fotograf. Hösten 2016 är hon aktuell med reseguiderna Mitt Gran Canaria och Mitt Teneriffa, som hon har skrivit tillsammans med Marko T Wramén.  

Marko T Wramén

Marko T Wramén

Resejournalist, fotograf, filmare, författare, bokförläggare, konstnär, fredssoldat, biståndsarbetare och valobservatör. Malmöpågen Marko T Wramén har låtit nyfikenheten styra vilket lett till många upplevelser i ett 70-tal länder runtom i världen. I sju av länderna har han bott en längre tid, däribland två och ett halvt år i Amsterdam. Där hade han sin egen båt i  Läs mer »

Mitt Teneriffa Läs ett smakprov
TitelMitt Teneriffa: La Palma, La Gomera och El Hierro
FörfattareAnna W Thorbjörnsson, Marko T Wramén
Boktyp
Ämne
ISBN9789187239564
Sidantal216
Utgiven2016
IllustreradRikt illustrerad med färgfoton och kartor
Pris198 kr