Mitt Lissabon

Jonas Henningsson

En personlig och inspirerande guide till Lissabon!

Med trehundra soldagar per år, spännande arkitektur, trendig shopping och ett imponerande konst- och kulturliv är Lissabon den perfekta weekendstaden. I guiden Mitt Lissabon har journalisten Jonas Henningsson samlat alla guldkorn i Portugals vackra huvudstad.

Vid floden Tejos mynning ligger Lissabon en av Europas vackraste huvudstäder. Staden har en glimrande arkitektur som spänner från medeltid till nutid. De fantastiska marmorfasaderna och eleganta sjuttonhundratalsbyggnaderna har gjort staden berömd. Men det är i de vindlande medeltida kvarteren som man hittar mycket av den gamla charmen och kulturen som fortfarande lever vidare. Här ekar fadosången mellan de pittoreska stenhusen, här spirar en matkultur som tillhör Europas bästa och här finns ett shopping- och nöjesliv som slår det mesta.

Mitt Lissabon får du hjälp att hitta guldkornen i Portugals huvudstad. Boken fungerar både för förstagångsbesökaren och för den som har besökt staden flera gånger. Här får du tips på de bästa kulturupplevelserna, vare sig det gäller musik, konst eller design. Jonas Henningsson bjuder generöst med sig av personliga smultronställen, såsom de där genuina lokala matställena dit bara lokalbor annars hittar.

Bläddra i ett smakprov ur Mitt Lissabon här!

Röster om boken: 

»Tilltalet känns personligt och uppdaterat – ungefär som när en god vän delar med sig av sina bästa resetips. Här kan både förstagångsbesökaren och de vana resenärerna hitta sina guldkorn.« Bibliotekstjänst

Om författaren

Jonas Henningsson

Jonas Henningsson

Jonas Henningsson, journalist, författare och fotograf, är en frekvent resenär. Två av hans absoluta favoritställen på jorden är Gotland och Lissabon. Till dessa platser återvänder han ofta, både i jobb och privat. Nu har han samlat alla sina bästa tips och smultronställen i de inspirerande guideböckerna Mitt Gotland (2017) och Mitt Lissabon (2015).  Jonas Henningsson  Läs mer »

Mitt Lissabon
TitelMitt Lissabon
FörfattareJonas Henningsson
Boktyp
Ämne
ISBN9789187239595
Sidantal216
Utgiven2016
IllustreradRikt illustrerad i färg
Pris198 kr