Mitt Baskien

Steven Ekholm

En inspirerande och personlig guide till Baskien!
Baskien är utan tvekan ett av Europas mest spännande resmål. Den storslagna naturen tillsammans med en fantastisk matkultur lockar allt fler resenärer. Svenske författaren och journalisten Steven Ekholm skriver inspirerande och kunnigt om alla de upplevelser man inte får missa.

Bläddra i ett smakprov ur Mitt Baskien här! 

För första gången finns nu äntligen en reseguide på svenska om hela Baskien, både den spanska och franska delen. Boken är en inspirerande guide till de mest spännande platserna, roligaste evenemangen och de främsta gastronomiska höjdpunkterna. Boken utgår från regionens viktigaste städer; San Sebastián, Bilbao, Vitoria Gasteiz, Pamplona, Biarritz och Bayonne. I boken rekommenderas även många omistliga utflyktspärlor uppe i Pyrenéerna, utmed den baskiska kusten, i vinddistriktet Rioja Alavesa och Navarra. Den baskiska regionens unika och hyllade utbud av råvaror, barer och restauranger i världsklass är ett av bokens självklara teman.

Välkommen att tillsammans med mångårige Baskienresenären, Steven Ekholm, utforska ett av Europas mest dynamiska hörn där maten, kulturen och människorna, djupt förankrade i sin stolta tradition, ständigt förnyar sig och överraskar besökaren.

Röster om boken: 

»Steven Ekholm, frilansskribent och ”foodie” med stor entusiasm för den baskiska gastronomin, guidar kunnigt runt bland regionens traditionella, innovativa och enastående mat- och vinställen … Många fina färgfoton lämnar ett inbjudande intryck och väcker kanske nyfikenheten för den som ännu inte har upptäckt denna fantastiska och mycket sevärda region.« Bibliotekstjänst

»Jag slänger mig över boken direkt för Karavan reseguider är verkligen välskrivna och det märks att författarna har en stor kärlek till sitt land eller område … Baskien är ett område i norra Spanien som gränsar till Frankrike och Biscayabukten. Egentligen har jag inte haft några tankar på att resa dit men efter att ha läst boken så åker även detta upp på min ”drömlista”!« Hallins reseblogg

Om författaren

Steven Ekholm

Steven Ekholm

Steven Ekholm är frilansskribent, bloggare och författare till ett antal böcker, senast den allra första vandrings- och besöksguiden till världsarvet Höga Kusten. Han är litteraturkritiker på Dagens Nyheter och skriver sedan många år passionerat om litteratur, resor och mat för olika tidskrifter. Hans förhållande till Baskien startade för ett antal år sedan med ett omtumlande  Läs mer »

Mitt Baskien Läs ett smakprov
TitelMitt Baskien
FörfattareSteven Ekholm
Boktyp
Ämne
ISBN9789187239571
Sidantal216
Utgiven2016
IllustreradRikt illustrerad med färgfoton
Pris198 kr